Mjuk äppelkaka

 
 
Här har ni receptet på min favoritäppelkaka:
Receptet kommer från tidningen matmagasinet
 
Smet
* 200 gram smör
* 2 dl socker
* 4 ägg
* finrivet skal från ½ citron
* 1 ½ tsk bakpulver
* 4 dl vetemjöl 
 
Fyllning
* 4 syrliga äpplen (jag brukar ta ett extra)
* 2 msk socker
* 1 tsk mald kanel
* 1 tsk nystött kardemumma
 
Tillbehör
* florsocker
* lättvispad grädde/vaniljsås
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en bakform. ( 24-26 cm i diameter) 
2. Rör socker och smör poröst. Rör ner äggen ett i taget. Rör ner citronskalet och bakpulvret blandat med vetmjölet. Bred ut hälften av smeten i formen. 
3. Skala, kärna ut och tärna äpplena. Fördela äppelbitarna över smeten. Strö över socker, kanel och kardemumma. Täck till sist med resten av kaksmeten. 
4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 min. Sikta florsocker över den kalla kakan och servera! 
 
 
 

Hopptävling

 
 
Var iväg igår och kolla när bettanbus och frida hopptävlade. Premiär för buster också, han var så duktig! Gick banan med massa andra hundar, skällde inte, sov i bilen hela vägen. 
 
Snart kommer Mia hit med Rocky så dom ska få busa av sig lite, jag har också bakat den goda äppelkakan jag pratade om förra helgen. Recept kommer upp snart! 

Älskar blått

Snart kommer mormor, morfar, farmor och farfar hit för att fira min älskade mamma och min älskade pappa. Vi ska äta gott och som pricken över i har jag bakat en äppelkaka som jag tänkte lägga upp receptet på här senare ikväll om jag får tid. 
 
Var iväg igår och handlade lite nytt och idag har jag på mig en fin sjal från lager 157 som jag tänkt ha till skinnjackan sen. Har börjat gilla blått mer och mer nu. Ge mig en garderob fullt med blått tack! 
 
 
 

Buster växer så det knakar

Har inte suttit någonting vid datorn på sista tiden för all min tid har gått åt till sömn, skolan, läxor, prov och buster. Har haft flertal inlämingar som har stressat ihjäl mig och när jag varit klar med det har jag varit hur trött som helst och bara velat spendera tid med vovven min. 
 
Buster växer så det knakar och han är överlycklig över att kunna gå fritt in och ut som min snälla pappa ordnat med. Han leker med katten som en stolle fortfarande och han är rumsren men visst kan det ske en olycka då och då. Han är hur go som helst, speciellt när han vill hälsa på alla han möter och att gå i koppel är inga problem! Jag smälter varje gång vi ska lägga oss för han ska alltid ligga med huvudet på huvudkudden och gosa. Önskar jag kunde få film på hur han bäddar ner sig i sängen varje natt. Min fina hund.
 
Ser ni skillnaden mellan bilden i headern och idag? 10 veckor då och 15 veckor nu. Att så mycket kan hända under så kort tid. 
 

Kvällsmat i kvällssolen

 
Bestämde mig för att sätta mig ute och äta kvällsmat, blev kanelknäcke med banan och kokosflingor och ett glas mjölk till det. Mums! Hade det kanon igår men är något trött igår. Nu ska jag ta fram något att ha på mig imorgon och packa väskan. Massa som ska lämnas in den här veckan.. stressad..
 

"Photography is a way of feeling, of touching, of loving. What you have caught on film is captured forever. . . it remembers little things, long after you have forgotten everything."